היי,
אני לא מומחית במחשבים ויש לי בעיה קלה. מישהו נכנס לי לחשבון הפייסבוק מתוך מחשב שאני לא מכירה את המיקום שלו. יש תוכנה לפייסבוק שמאפשרת לי לראות אם מישהו נכנס לחשבון שלי ממחשב אחר שהוא לא שלי. התוכנה הזו מראה לי גם את השם מחשב שלו. זה כבר קרה כמה פעמים והחלפתי סיסמא. אז בעצם יש לי שתי שאלות: 1) אם החלפתי סיסמא האם זה פותר את הבעיה או שאם הבן אדם עקשן להיכנס ספציפית לחשבון שלי הוא יצליח בכל מקרה? 2) איך אני יכולה לאתר אותו על פי השם מחשב? תודה! ליאור |
|
דבר ראשון תודה רבה על התשובה :)
אני מקווה באמת שעצם החלפת הסיסמא עזרה איכשהוא אבל העניין הוא שאני לא יכולה להיות לגמרי בטוחה. כי התוכנה הזו שמראה לי אם התחברו אליי ממחשב אחר פועלת רק פעם אחת- בפעם הראשונה שנכנסו לחשבון. ברגע שהחשבון מכיר את המחשב הוא לא ישלח לי הודעה מחדש. אז למעשה אם נכנסו שוב אני לא אוכל לדעת.
לדוגמא- ראיתי ששינו הגדרות של פרטיות בכמה מהאלבומים שלי (למרות שהם מאוד ישנים ואין סיבה למישהו לעשות זאת גם אם הוא באמת מנסה להתנקל) ועכשיו לא רק אני יכולה לראות אותם אלא כולם. ואני אפילו לא יכולה לשנות את זה חזרה.
העניין הוא שאני רואה ששינו לי דברים בחשבון ואני גם לא יכולה לדעת האם זה היה בפעם הראשונה (ובתקווה יחידה) שפרצו פנימה או שהצליחו לעשות זאת בכניסה נוספת.
אתה מציע שאראה מה קורה בהמשך ואם זה יהיה חמור יותר אז לפנות אליכם שוב? (קצת חוששת מה זה אומר "חמור יותר") או לנסות בכל מקרה להקדים תרופה למכה ולראות אם אוכל לברר מי זה דרך שם המחשב או באופן אחר?